- SLOLUKS

Go to content

Main menu

UV-C dezinfekcijske naprave delujejo v bljižnem spektru valovne dolžine med 220 in 280 nm. Spekter kot takšen je za človeško oko neviden. Predmeti obsijani z UV-C svetlobo in ustrezno dozo radiacije so dezinficirani od bakterij in virosov. Princip delovanja je poznan že več kot 100 let. Pred 20 leti so se v bolnišnicah vse sobe pacientov dezinficirale z UV-C svetlobo. V zadnjih letih se z UV-C svetlobo v bolnišnicah dezinfecirajo operacijske sobe.
Leta 2020 v času pandemije se je potreba po dezinfekciji prostorov in predmetov močno povečala. Stroka je namreč dokazala, da UV-C svetloba uniči tudi zloglasni virus COVID-19. Že v preteklosti se je dezinfekcija z UV-C svetlobo izkazala kot učinkovita pri borbi z virusom SARS-2. UV-C svetloba uspešno uniči tudi plesen v prostoru.

Dezinfekcija vode z UV-C svetlobo je stalna praksa in se uporablja praktično v vseh sistemih oskrbe s pitno vodo. Poleg pitne vode se z UV-C svetlobo razkužujejo tudi bazeni in prezračevalni sistemi.

Sonce je prav tako izvor UV-C svetlobe. Z razliko od spektrov UV-A in UV-B zemljo UV-C spekter ne doseže, ker se absorbira v ozonski plasti zemeljskega ozračja.

Z napravami, ki proizvajajo UV-C svetlobo je potrebno ravnati skajno previdno. UV-C svetloba z razliko od UV-A in UV-B svetlobe ne prodre skozi kožo. Kljub temu je potrebno kožo in oči ustrezno zaščititi pred direktnim žarčenjem.

Več informacij na temo UV-C dezinfekcije je na voljo tukaj.
Gradivo v slovenskem jeziku..

Weitere Informationen zur UV-C-Desinfektion finden Sie hier.
Unterlagen in detusche Sprache.

Izdelujemo UV-C naprave za dezinfekcijo po željah naročnika. Glede na potrebe naročnika ustrezno dimenzioniramo UV-C napravo. Izdelana naprava je dobavljena z certifikatom podjetja Sloluks o zagotavljanju ustrezne radiacije (LOG1, LOG2, LOG3, LOG4, LOG5, LOG6...). Certifikat je izdan na osnovi opravljenih meritev radiacije izdelane naprave. Naročnik dobi natančna navodila kako upravljati z napravo. Edino na ta način je zagotovljena ustreza dezinfekcija prostorov in predmetov.

Ponudba izdelkov in storitev:
-mobilne prnosne UV-C naprave za dezinfkecijo
-ročne UV-C naprave za dezinfekcijo
-dezinfekcijske komore

Strankam preko pogodbenih partnerjev nudimo profesionalno dezinfekcijo poslovnih prostorov, pisarn, lokalov, stanovanj..... Po opravljeni storitvi stranka pridobi ustrezno potrdilo o dezinfekciji.

 
 

Mediji o nas:

 

STA

 
 
Back to content | Back to main menu